Ce faceţi

în caz de accident?
Sunați-ne imediat!

+373 (22) 26 44 44

Asigurarea are loc in momentul inaintarii de catre persoanele prejudiciate ( beneficiari) a reclamatiilor in adresa asiguratorului, in vederea recompensarii prejudiciului cauzat de către exploatarea aeronavei (BC).

La cererea Asigurantului, asigurarea răspunderii civile a transportatorului avia se poate efectua la următoarele condiții sau prin orice combinare a acestora.

  • În fața terților (cu excepția pasagerilor și proprietarilor cargo) pentru toate sumele care Asigurantul trebuie sa le ramburseze ca compensație pentru pierderile care au căuzat daunele persoanei sau bunurilor material (inclusive animalele).
  • Pasagerilor, pentru toate sumele pe care Asigurantul trebuie să i le ramburseze cu privire la pierderile în urma daunelor cauzate vieții, sănătății sau proprietății pasagerilor, inclusive proprietatea, pentru care se face o declarație specială de valoare peste limita fixată.
  • Față de proprietarii cargo pentru toate sumele pe care Asigurantul este obligat sa ramburseze pentru pierderile care au cauzat daunele bunurilor materiale (cargo), pentru care Asigurantul poarta raspundere  in baza contractului de transportare prin intermediul aeronavelor  sau, in cazul absentei contractului, proprietatii care se afla official pe teritoriul aeronavei, sau in momentul incarcarii (descarcarii) pe bordul aeronavei, pentru care se face declaratie speciala de valoare ce depaseste limita stabilita.
  • Pentru daunele ce au dus la moarte sau vatamare a pasagerului, pentru distrugere, pierdere sau deteriorare a bagajului si/sau cargo – in conformitate cu Conventia de la Varsovia si a legilor nationale a tarilor deasupra carora Asigurantul are intentia sa calatoreasca.
  • Pentru prejudicial cauzat vietii si sanatatii  sau proprietatii tertilor – in conformitate cu cerintele aeroporturilor de destinatie si legilatiei nationale a tarilor deasupra carora Asigurantul are intentia sa calatoreasca.

 

Conditii de asigurare:

In momentul cind cazul asigurat a avut loc, asiguratul primeste despagubirea de asigurare in termen de 14 zile de la data semnarii actului de asigurare de catre asigurant.

 

Suma de asigurare:

Suma de asigurare se stabileste:

–   Pentru zboruri pe teritoriul Republicii Moldova – in conformitate cu cerintele Codului Aerian al RM

–  Pentru zboruri international

 

Premia de asigurare:

Premia de asigurare se stabileste reiesind din suma de asigurare si rata de asigurare luind in consideratie conditiile de asigurare, volumul obligatiunilor asiguratorului, de tip BC, durata contractului de asigurare, zonelor geografice de exploatare a aeronavelor, intensitatea de utilizare a aeronavelor, nivelul de  calificare a echipajelori de zbor  si a altor factori riscului de asiguare.

Premia de asigurare se plateste forfetar sau in rate.