Scumpirile din 2017 pentru RCA și Cartea Verde

Wednesday, 8 March 2017. Новости

Anul 2017 a venit cu noi vești și pentru deținătorii de automobile. Chiar de la începutul acestui an, șoferii sunt obligați să achite o sumă mai mare pentru asigurările obligatorii de răspundere civilă auto.

Începând cu 2017, asigurarea obligatorie internă costă 735 de lei, faţă de 715 lei din anul precedent, cu mici modificări pentru șoferii care intenționează să circule în afara țării. La fel și Cartea Verde s-a scumpit cu 11 euro, prețul acesteea acum fiind de 563 de euro anual.

Pentru călătoriile pe teritoriul Federației Ruse, taxa achitată este de două ori mai mică, adică doar 215 euro anual. Iar pentru a trece de hotarul Ucraiei sau Belorusiei, prețurile nu se vor modifica semnificativ, ieftinindu-se până la 35 de euro anual.

Potrivit Reprezentanților Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, tarifele sunt rectificate anual în baza legislației, conform unei metodologii speciale de calcul.

De asemenea, aceștia afirmă că decizia pentru majorarea tarifelor au fost luate în baza mai multor factori obiectivi.

Reamintim că asigurările de răspundere civilă auto, Cartea Verde și RCA  sunt obligatorii pentru proprietarii de automobile, acestea acoperind cheltuielile pentru accidente, cât și pentru daunele corporale în urma acestora.