Rezultatele Financiare la 30 iunie 2016

Societatea de asigurări «ACORD GRUP» S.A. a prezentat rezultatele financiare la 30 iunie 2016

Friday, 5 August 2016. Новости

Societatea de asigurări «ACORD GRUP» S.A. a prezentat Raportul financiar cu privire la rezultatele activității pe parcursul primelor 6 luni a anului 2016.

La începutul anului 2016 de către conducerea Companiei a fost luată decizia de a pune accent pe dezvoltarea tipurilor de asigurare obligatorii RCAI și Carte Verde.

Totodată în legătură cu nivelul înalt a cazuri asigurate parvenite pe tipul de asigurare CASCO și despăgubiri achitate, au fost întreprinse măsuri îndreptate spre micșorarea cotei acestui tip de asigurare în total riscuri a Companiei. Datorită acestei decizii a fost micșorat indicatorul nivelului de achitare a despăgubirilor pe acest tip de asigurare și rezervele obligatorii au fost micșorate, cee ce a influențat benefic asupra indiciilor financiari pentru prima jumătate a anului 2016.

În anul 2016 Compania a crescut considerabil volumul vânzărilor pe tip de asigurare Carte Verde, majorând concomitent și volumul total a incasărilor pe acest tip de asigurare. Pe parcursul a primelor 6 luni Societatea de asigurări «ACORD GRUP» S.A a dublat volumul incasărilor pe tipul de asigurare Carte Verde comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Tendința de creștere a venitului este înregistrată și la alte tipuri de asigurare, astfel veniturile înregistrate pe tipul de asigurare RCAI au crescut cu 5% comparativ cu anul 2015.

Profitul net pentru primele 6 luni a anului curent s-a majorat cu circa 32,48% comparativ cu profitul net a anului 2015.

După rezultatele Raportului financiar «ACORD GRUP» S.A se poate de menționat că Compania își păstrează poziția printre liderii de pe piața asigurărilor a RM, iar stabilitatea sa financiară asigură clienților oportunitatea de a beneficia deplin de despăgubiri la parveirea cazurilor asigurate.

În prima jumătate a anului 2016 au fost achitate despăgubiri pe următoarele tipuri de sigurare:

  • CASCO în valoare de 5 mln MDL;
  • RCAI în valoare de 2,5 mln MDL;
  • CARTE VERDE în valoare de 950 mii MDL;
  • Asigurarea medicală peste hotare 33 mii MDL.

După cum putem observa din tipuri de asigurare enumerate mai sus cel mai nerentabil este tipul de asugurare CASCO. Cele mai mari despăgubiri au fost achitate pe următoarele cazuri asigurate:

  • Automobilul de marca Range Rover Vogue, în valoare de 90 000 Euro;
  • Autocar de marca Volvo în valoare de 80 000 Euro;
  • Automobilul de marca Range Rover Sport în valoare de 45 000 Euro.

Pentru a face cunoștință cu Raportul financiar accesați linkul.

Rezultatele Financiare la 30 iunie 2016.