Полиса Acord Grup SA прошли инспекцию ООН

Poliţele „Acord Grup” S.A. au fost aprobate de comisia ONU

Friday, 12 June 2015. Новости

Certificatele companiei “Acord Grup” S.A. de asigurare a răspunderii transportatorului avia în faţa persoanelor terţe inclusiv răspunderea în faţa pasagerilor au fost aprobate cu success de către inspecţia Organizării operațiunilor umanitare ale Programului alimentar mondial ONU în limitele auditului elicoptelelor moldave Mi-8-MTV care aparţin Companiei Aeriene VALAN International Cargo Charter puse la dispoziţia Programului Mondial de alimentare al ONU în baza contractuală.

 

Conform cerinţelor ONU, suma totală a răspunderii valorează 50 mln. USD pentru fiecare navă aeriană, iar totalul despăgubirilor pentru fiecare pasager constituie 1 mln. SDR (aproximativ 1 mln. Euro) la achitarea imediată a sumei de 113 000, 00 SDR în cazul prejudiciului produs vieţii sau sănătăţii pasagerului.

 

Companie “Acord Grup” S.A. a fost capabilă să asigure nivel înalt de cerinţe faţă de condiţiile de asigurare doar prin intermediul efectuării reasigurărilor în astfel de Comanii renumite ca “Partner Reinsuramce Europe” LTD, “Swiss Reinsurance Company” LTD. “Hannover Reinsurance company”.

Pe tot parcursul activităţii sale Compania “Acord Grup” a efectuat achitarea despăgubirii de asigurare în valoare de 1 200 000, 00 USD pentru a acoperi dauna produsă avionului An-32 cu număr de înregistrare ST-AZL, care s-a prăbuşit în aeroportul oraşului Chişinău în anul 20008. Rudelor persoanelor din echipajul decedat la fel a fost  achitată suma de 75 000, 00 USD.

 

În rezultatul defectării avionului An-26, cu număr de înregisrare ER-AFV, în anul 2012 Compania de asigurări “Acord Grup” S.A. a achitat despăgubire în valoare de 450 000, 00 USD, iar în anul 2014 companiei moldave “Pui de Vispas” S.R.L. a fost achitată compensare în suma de 6 000 000, 00 lei pentru deteriorarea produsă fabricii de producere a cărnii de pui în rezultatul unui incendiu.